Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKEREN LITEN DETALJ

2003 års omslag. Första utgåvan:
Tinna & Tells Förlag, 2003.
192 sidor, pocket.
Omslag (foto och montage): Kjell E, Genberg.
Tryck: Nørhaven, Danmark.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Storstilsbiblioteket, 2004.
220 sidor, inbunden.
Storstilsutgåva 2004.
Tryckt i Holland.
Status: Slutsåld

Från första utgåvan
Människor har mördats i Vinslöv, Hässleholm och Kristianstad. Det blir ett dilemma för kriminalkommissarie Bertil Återberg. Eftersom han just flyttat till Vinslöv – det blev inte Tormestorp som han tänkt – har han också alla privata bestyr att tänka på.
Det är brutala mord och Återberg tvingas lägga undan tapetseringsverktygen.
Mitt i alltsammans kräver länspolisen hjälp med en utredning om en liga som tydligen stjäl bilar och förser dem med nya identiteter.
Återberg arbetar effektivt och får fram uppgifter som tyder på att de olika utredningarna tycks ha en gemensam nämnare.
Ingen vill åka fast och de skyldiga tycks tro att om de bara gör sig av med den farlige kommissarien kan de klara sig.
En stark uppföljare till fjolårets succébok Eldgivning.
Kjell E. Genberg (född 1940 i Hudiksvall) har skrivit många deckare och thrillers. Han blev förälskad i norra Skåne under researchresorna till böckerna om den envise kommissarie Återberg.

Från andra utgåvan
Människor har mördats i Vinslöv, Hässleholm och Kristianstad. Det blir ett dilemma för kriminalkommissarie Bertil Återberg. Eftersom han flyttat till Vinslöv – det blev inte Tormestorp som han tänkt – har han också alla privata bestyr att tänka på.
Det är brutala mord och Återberg tvingas lägga undan tapetseringsverktygen.
Mitt i alltsammans kräver länspolisen hjälp med en utredning om en liga som tydligen stjäl bilar och förser dem med nya identiteter.
Återberg arbetar effektivt och får fram uppgifter som tyder på att de olika utredningarna tycks ha en gemensam nämnare.
Ingen vill åka fast och de skyldiga tycks tro att om de bara gör sig av med den farlige kommissarien kan de klara sig.Hemsidan är designad och underhållen av Johannes Genberg sedan 2013.
Kjell E. Genbergs rättigheter sköts av Hanserik Tönnheim via Arx Foreign Rights. Kontakt via: hanserik (kanelbulle) arxforlag (punkt) se.
Allt material på Kjell E. Genbergs hemsida får citeras under förutsättning att det inte sker i kommersiellt syfte. Vid citering skall "© Kjell E. Genberg" anges.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>