Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKEREN BRÖDSKRIVARES RÅD TILL BLIVANDE FÖRFATTARE

2004 års omslag. Första utgåvan:
KEG Publicity, 2004.
Omslagsfoto: Johannes Genberg.
41 sidor, häftad.
Tryck: CM Digitaltryck, Bromma.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
En skrift om romanförfattandets konst.
Wela förlag, 2013.
E-bok 14000 ord.
ISBN: 978-91-86081-69-0.
Status: Till salu

Om boken
Man kan bli författare för att man vill bli det, fast också av en slump. Men även när tillfälligheterna spelat in måste viljan att förmedla finnas där.
Kjell E. Genberg började skriva tidigt. Först för det egna nöjets skull, sedan i tidningar och tidskrifter. I denna lilla skrift berättar han om många sammanträffanden som påverkat hans författarbana. Det började 1954 i ett papperslager i Hudiksvall där det fanns spännande böcker som lockade honom att vilja skriva liknande historier. Det har inte slutat än, men 50 år senare har han fått över 200 romaner publicerade.
Här berättar han om hur en underhållningsförfattare arbetar, hur idéer skapas och om hur dessa idéer förvandlas till utgivningsbara romaner. Trots att det nästan är omöjligt att beskriva skrivandeprocessen gör han ett försök utifrån egna erfarenheter.
Hur man författar en synopsis.
Hur man bearbetar en idé utifrån olika perspektiv.
Personer och miljöer. I vilket tempus man kan skriva, och varför.
Hur skapar man spänning, både inre och yttre.
Att skriva är en fascinerande process. Att försöka leva på det man producerar – bli brödskrivare – är inte så enkelt. Men det går faktiskt.
”Jag har aldrig varit arbetslös”, säger Genberg. ”Däremot har jag inte alltid fått betalt. Men lägger man manken till, försöker förbättra det man kan, utifrån sina förutsättningar, brukar man kunna sälja även det som i början verkade osäljbart.”

Från andra utgåvan
Kjell E. Genberg har fått över tvåhundra romaner publicerade och har kallats den svenska populär-litteraturens nestor. I denna lilla skrift berättar han om många sammanträffanden som påverkat hans författarbana.
Trots att det är svårt att beskriva skrivandeprocessen gör han ett försök utifrån egna erfarenheter.

Hur man författar en synopsis.
Hur man bearbetar en idé utifrån olika perspektiv.
Personer, miljöer, tempus, inre och yttre spänning.

Att skriva är en fascinerande process. Att försöka leva på det man producerar är inte så enkelt. Men det går faktiskt.

Länkar
Wela förlags sida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>