Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKEREMIGRANTPOJKEN

1997 års omslag. Första utgåvan:
Förlags AB Gondolin, 1997.
128 sidor.
Omslag och illustratoner: Lars Jacobsen.
Tryck: ESC, Stehag.
Status: Slutsåld

Om boken
Sven och hans föräldrar har emigrerat till Amerika. Från fattigdom i Sverige till arbetslöshet i New York. Västern hägrar och Svens far beslutar sig för att ta chansen.
Från Independence drar vagntåget västerut – mot Oregon.
Under arbetet med att bygga upp en egen farm råkar Sven ut för många äventyr med indianer och banditer, präriebränder och ohyggliga åskväder.
Kjell E. Genberg har tidigare skrivit både ungdoms- och Vilda Västernböcker. I Emigrantpojken kombinerar han på ett lysande sätt dessa båda genrer.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>