Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERDET STORA HOTELLET

1977 års omslag. Första utgåvan:
B. Wahlströms Bokförlag, 1977.
155 sidor, 5:95 kr
Omslagskonstnär okänd.
Tryck: B. Wahlströms Bokindustri, Falun.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Ny titel: Kärlek på spel (omfattande omarbetning).
Omslag.
Boknöje AB, 1993.
154 sidor, 49:50 kr.
Omslagskonstnär okänd.
Tryck: Aktietrykkeriet i Trondhjem.
Status: Slutsåld

Från första utgåvan
Reklambok för Vicki Baumserie. Upplagan lades på svenska hotell som gratisbok. Handlingen utspelas i Las Vegas i något modernare tid än den Baum beskrev.

Från andra utgåvan
De som sökte sig till Grand Hotel i spelstaden Las Vegas hade alla olika motiv. Där fanns vackra Eve Gilby som sökte en karriär som artist. Dit kom gruvbasen Dick Orwell som ville tillbringa sina sista dagar i den stad som många menade var den roligaste i USA. Dit flydde Tony Masserotti undan maffians revolvermän och där tänkte tjuven och playboyen Tuck Stallard göra ett av sina bästa kap. Dit kom också den svenske filmproducenten Ralf Långsten och upplevde hur livet förändrades. Och där befann sig Eva Warchowsky som stal pengar av en man och hamnade i en situation hon aldrig kunnat drömma om.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>