Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERDEN VACKRA FRÅN HUDDINGE

2007 års omslag. Första utgåvan:
MBF Bokförlag, 2007.
218 sidor, inbunden.
Omslagsfoto: Ingram Publishing.
Omslag: Joakim Skyttberg.
Tryck: Scandbook.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Del 2 (av 3) i serien om Kommissarie Holgersson.
Wela Förlag, 2012.
E-bok, 73000 ord.
ISBN:91-86081-55-1.
ISBN 13: 978-91-86081-55-3.
Status: Till salu

Tredje utgåvan:
Omslag.
Ljudbok, 6 timmar och 30 minuter, Inläst av Mats Eklund.
Word Audio Publishing, 2019.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Den unge kommissarie Holgersson är något av en vagel i ögat på kolleger och överordnade eftersom han har nya idéer om polisarbete. Ett sätt att bli av med honom är att få honom placerad inom Mordkommissionen. Hans första fall där blir en utredning av ett mord i Huddinge. En ung kvinna har hittats död.
Eftersom han skaffat sig en begagnad bil – en Triumph Spitfire av sportigt slag – åker han gärna till Huddinge omedveten om att bilen har skavanker som kan hota hans liv.
Det blir ett hårt arbete, först utan resultat och avbrutet av ett makabert mord inne i huvudstaden. En man på en uteservering har blivit skjuten – med pil.
Romanen utspelar sig under 60-talets tidiga år när polisen varken hade datorer eller DNA att vända sig till. De som arbetade med att lösa brott hänvisades till att själva dra slutsatser från maskinskrivna protokoll.
Holgersson är en ung man med en sådans alla drifter. Men han har det inte så lätt trots att sexualmoralen börjar luckras upp.

Från andra utgåvan
En ung studentska från en välbärgad familj hittas död i Huddinge i början på 60-talet. Den unge kommissarie Holgersson, redan känd inom poliskåren inte bara för sin professionalism utan också för ett visst grabbigt brudfixande, åker dit i sin nyinköpta begagnade sportbil av märket Triumph Spitfire, vilket redan det visar sig vara en äventyrlig historia. Utredningen tycks köra fast även den, och samtidigt skjuter en okänd galning på folk med pilbåge i Stockholms innerstad.

Från tredje utgåvan
En ung kvinnlig student från en välbärgad familj har hittats död i Huddinge. Det är tidigt 60-tal och Kommissarie Nils Holgersson har precis börjat en ny tjänst vid Mordkommissionen. Holgersson, som både är känd för att vara en vagel i ögat på sina överordnade och för sin professionalism, åker till Huddinge i sin nyinköpta begagnade sportbil, omedveten om de faror han då utsätter sig själv för.
Samtidigt lamslås Sverige av att en galning börjar skjuta på folk med pilbåge i Stockholms innerstad.

Länkar
Wela förlags sida (beställning)
Bokon (ljudböcker, beställning)Hemsidan är designad och underhållen av Johannes Genberg sedan 2013.
Kjell E. Genbergs rättigheter sköts av Hanserik Tönnheim via Arx Foreign Rights. Kontakt via: hanserik (kanelbulle) arxforlag (punkt) se.
Allt material på Kjell E. Genbergs hemsida får citeras under förutsättning att det inte sker i kommersiellt syfte. Vid citering skall "© Kjell E. Genberg" anges.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>