Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERDEN SOM GRÄVER EN GROP...

2009 års omslag. Första utgåvan:
LL-förlaget & Novellmästarna, 2009.
Pocket, 112 sidor.
3 mordhistorier av Kjell E. Genberg, Helena Sigander och Ritta Jacobsson.
Mitt bidrag: Affären som inte sålde kräftor.
Omslag: Torbjörn & Carina Länk.
Tryck: Kristianstads boktryckeri.
Status: Slutsåld

Om boken
I Affären som inte sålde kräftor berättas om Johannes pappa som var ett kräk. Men hur dog han egentligen? Och varför äter ingen i byn kräftor längre?
Ritta Jacobssons novell heter Dödligt kär. Baksidestesten lyder: Från grävskopan hänger kroppen av en ung kvinna med långt blont hår. Varför dog hon? Vem dödade henne?
Helena Sigander skriver i Mannen som skulle ta livet av sig om Anton. När hans hustru dör i en bilolycka vill han inte leva längre. Men att ta livet av sig visar sig vara svårare än han trodde.
Den lilla boken innehåller tre deckarnoveller av Kjell E. Genberg, Ritta Jacobsson och Helena Sigander. Alla författarna är medlemmar av Novellmästarna och de har tidigare skrivit flera omtyckta deckarantologier för LL-förlaget.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>