Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERDEN MÖRDADE I MÖLNDAL

2007 års omslag. Första utgåvan:
MBF Bokförlag, 2007.
315 sidor, inbunden.
Omslagsfoto: Ingram Publishing.
Omslag: Joakim Skyttberg.
Tryck: Scandbook.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Del 3 (av 3) i serien om kommissarie Holgersson.
Wela Förlag, 2012.
E-bok, 73000 ord.
ISBN 978-91-86081-56-0.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Kommissarie Holgersson framställer sig gärna som en självsäker ung man med kunskaper om de senaste rönen inom kriminologin.
Detta år – 1967 – har han blivit medlem i Riksmordkommissionen och skickas till Mölndal utanför Göteborg där den lokala polisen bett om hjälp med utredningen av ett kvinnomord.Det är ett svårt arbete men Holgersson träffar en ung kvinna i Göteborg och ljuv musik uppstår. Detta och den kommande högertrafikomläggningen gör att hans tankar inte alltid koncentreras på fallet han är där för att lösa. Och det finns många konstigheter med det. Hur kommer det sig att den mördade kvinnan var oskuld trots att hon varit gift?

Från andra utgåvan
Kommissarie Holgersson är en självsäker ung man och noga påläst vad gäller de senaste rönen inom kriminologin. Det är högertrafikomläggningens år 1967 och Holgersson har blivit medlem av Riksmordkommissionen. Han skickas till Mölndal utanför Göteborg för att hjälpa till med utredningen av ett kvinnomord.

Skrivet om boken
”Holgersson är inte den mest sympatiske kommissarien i Genbergs digra produktion. Men han har en potential och är modern för den tid han spelar i.”
Per Erik Tell, DAST

Länkar
Wela förlags sida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>