Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERDEN ILLA GÖR

2022 års omslag. Första utgåvan:
Inläst av Håkan Julander.
Vibery Audiobooks, 2022.
8 timmar och 47 minuter.
ISBN: 9789189756205.
Status: Till salu

Om boken
Polisen i den lilla staden vid havet får besked om skottlossning och efter ett tag hittar de två döda i ett hus ? en kvinna som mördats med en bajonett och en skjuten man. Husets ägare Roger Mattsson är försvunnen. Kvinnan är hans mor medan den skjutne är en person som fått ett vattenärende avslaget av byggnadsnämnden där Roger arbetar. Mattsson flyr fältet i skräck för vad som ska hända med honom. Han har ju skjutit mannen och anar att han också är misstänkt för att ha dödat sin mor fast det är den skjutne som gjort det.

När han blir igenkänd på ett pensionat där han övernattat dödar han också ägarna och hamnar till sist hos en kvinna i ett avlägset beläget hus där han får bo på en gammal engelsk kanalbåt som ligger i ett vattendrag intill huset.

Kommissarie Björn Nathansson och inspektör Ulla Broberg tar upp jakten som för dem till grannstaden som inte ligger långt från fastigheten där Roger gömmer sig och snart får bekymmer med henne. Snaran dras åt runt Roger när man får besked om skottlossning vid huset. När han ska gripas visar det sig att han flytt ut på den stormdrabbade Östersjön i fartyget som är avsett för lugnare vatten.

Ytterligare ett mord uppdagas och den spännande jakten på Roger fortsätter fram till en dramatisk upplösning där alla underliggande motiv avslöjas.

Länkar
Adlibris försäljningssida (ljudbok)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>