Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERDEN ENSAMME GALNINGEN

1995 års omslag. Första utgåvan:
Andra boken om Enheten.
Läsförlaget AB, 1995.
219 sidor.
Omslag: Hans Arnold.
Tryck: Aktietrykkeriet i Trondhjem.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
MBAB Mälaröbörsen Förlag AB, 1998.
252 sidor. Pocket.
Omslag: Joakim Skyttberg.
Tryck: Smegraf, Smedjebacken.
Status: Slutsåld

Tredje utgåvan:
Omslag.
Wela Förlag, 2016.
E-bok, 64000 ord.
ISBN: 978-91-87711-53-4.
Status: Till salu

Från första utgåvan
En februarikväll för snart tio år sedan smög folk med walkie-talkies omkring i trakterna kring  Sveavägen. Plötsligt hördes ett skott och en man segnade ner.
Många anser att dessa underliga, radioförsedda män hade med mordet att göra – men när Enheten börjar rota i fallet finner man att det är mer komplicerat än så.
När Johanna Stjerne och Allan Hjort gräver vidare hittar de ledtrådar till en helt annan konspiration än den vi varit vana vid att läsa om i tidningarna.
Poliser är inblandade, men i den mån de mördat har de sökt andra offer än landets statsminister.
Det betyder inte att de blir mindre farliga då de börjar upptäcka att någon är dem på spåren.

Från andra utgåvan
En råkall februarikväll smyger folk med walkie-talkies omkring i trakterna runt Sveavägen i Stockholm. Plötsligt hörs ett skott - och en man segnar död ner.
Många anser att de mystiska och kommunikationsradioförsedda männen måste ha något med mordet att göra - men när medlemmarna i Enheten börjar rota i fallet finner de att verkligheten är betydligt mer komplicerad än vad den ser ut att vara.
Enhetens Johanna Stjerne - f.d. ekonomijournalist och dessutom spionutbildad i gamla Sovjet - får hand om fallet tillsammans med Allan Hjort - med ett förflutet som kassaskåpsdynamitard. De gräver vidare och finner ledtrådar till en helt annan konspiration än den vi blivit vana att läsa om i dagstidningarna!
Korrumperade polismän verkar vara inblandade, men i den mån de är dessa som är mördarna, har de sökt helt andra offer än landets stadsminister. Det betyder inte att de blir mindre farliga då de upptäcker att någon är dem på spåren...

Från tredje utgåvan
En råkall februarikväll smyger folk med walkie-talkies omkring i trakterna runt Sveavägen i Stockholm.
Plötsligt hörs ett skott – och en man segnar död ner.
När medlemmarna i Enheten börjar rota i fallet finner de att verkligheten är mer komplicerad än vad den ser ut att vara.
Enhetens Johanna Stjerne – f.d. ekonomijournalist och dessutom spionutbildad i gamla Sovjet – får hand om fallet tillsammans med Allan Hjort, som har ett förflutet som kassaskåpsdynamitard.
De gräver vidare och finner ledtrådar till en annorlunda och oförutsägbar konspiration.
De övriga delarna i serien är Ett hjärta för guld, Handen i flaskan, Upp i rök, Kommando 2010, Kusinen från Sibirien och Paradisets bakdörr.

Länkar
Wela förlags hemsida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>