Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERCDM NR. 3, 2004

Omslaget från 3/2004. Från tidningen:
nr 3 2004.
Per Olaisen Förlag, Antologi, 42 sidor häftad.
Omslag; Mattias Boström.
Mitt bidrag: Frankensteins Monter.
Tryck: Psilander Grafiska, Karlskrona.
Status: Slutsåld

Om tidningen
Kjell E. Genberg är välkänd för CDM:s läsare. Hans noveller uppskattas efter förtjänst och 2002 utsåg tidskriftens öäsare hans Bageriet till bästa novell i CDM det året. Genberg har ett långt och spretigt författarskap bakom sig, med romaner och noveller av de mest skilda slag, men en linje kan man skönja i hans skrivande: den rena oförfalskade underhållningen. Vilket kan vara gott nog i en värld av snobbiga pretton som tror sig bidra med någonting väsentligt när de i själva verket bara slösar bort vår tid. Att lära sig någonting om sig själv, sina medmänniskor och sin omvärld är inte fy skam, men ibland kan det faktiskt räcka med några timmars kravlös avkoppling. – Per Olaisen.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>