Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERBRINNANDE BROTT

1995 års omslag. Första utgåvan:
Alibi-Magasinet, 1995.
63 sidor.
Omslag: Ursula Wilby.
Tryck: W-Offset, Solna.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
1996.
Som en del av boksamlingen Kjell E Genberg's Greatest Hits.
Status: Slutsåld

Tredje utgåvan:
Omslag.
Wela Förlag, 2012.
E-bok 30000 ord.
ISBN 978-91-86081-61-4.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Carina Brundins sommarstuga brinner ner till grunden och branden undersöks av polis. När de i askan finner rester av en död människa grips Carina som misstänkt och utsätts för hårda förhör.
Åklagaren tycks vara helt inställd på att sätta dit henne, kosta vad det vill, men till sist släpps hon i brist på bevis.
Det finns bara en polis som tror på henne och när hon ger sig av till byn för att ta reda på sanningen om branden lovar han att hjälpa henne.
Carina anar inte att hon gett sig in på minerat område. Den hon söker har mer än mord på samvetet.

Från tredje utgåvan
När Carina Brundins sommarhus vid älven i Ländvik går upp i rök och ett förkolnat lik hittas i husresterna, blir hon själv anklagad för mordet. För att rentvå sig återvänder hon till den lilla byn och besöker dess invånare i sitt försök att hitta ett svar på mordgåtan. Det visar sig att den lantliga avkroken gömmer på mer än en mörk hemlighet. Dessutom tycks den unge polisen Johan Ekstrand bevaka henne extra noga ...

Skrivet om boken
"Romanen är välskriven och lättläst och det finns många roliga och trovärdiga beskrivningar av byinnevånarna."
Helen Stenback, DAST

Länkar
Wela förlags sida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>