Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERBRÄNNVINET BÖSSORNA BILAN

2005 års omslag. Första utgåvan:
Gondolin Förlag AB, 2005.
254 sidor, inbunden.
Omslag: Lars Jacobsen.
Tryck: Grafix, Gdansk.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Saga Egmont förlag, 2018.
E-bok.
ISBN: 9788711749487.
Status: Till salu

Ljudbok:
Omslag.
Saga Egmont förlag, 2018.
MP3.
ISBN: 9788726026955.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Brännvinet, bössorna och bilan handlar om två poliser som blev skjutna 1892. Den person som ansågs vara pådrivande till morden, men inte personligen mördare, dömdes till döden och avrättades i Gävle året därpå av skarprättare Dalman. I samma veva benådades riksbekante mördaren ”Kniven i Delsbo” från dödsstraffet. Detta satte igång en proteststorm mot dödsstraffet i Sverige och torde vara fröet till att strafformen så småningom avskaffades, även om det tog lång tid.
Blivande ”Mälarmördaren” Johan Filip Nordlund, som tog livet av en massa folk på en mälarbåt nära åtta år senare hade sina trader i området kring mordplatsen innan han stal en häst i Los, Hälsingland och åkte fast i Dalarna. Han satt av sitt straff för det i Gävle.
Fallet blev mycket omskrivet över hela Sverige när det hände, inte minst för att det var Dalman som högg huvudet av Yngsjömörderskan Anna Månsdotter innan han tog sig an Per Johan Pettersson.
Författaren Kjell E Genberg har mot en väldokumenterad historisk bakgrund skrivit en roman som inte bara handlar om ett sällsynt ruskigt mord. Han ger också en initierad skildring av ett fattig-Sverige där välfärd var ett okänt begrepp, många människor i Sverige levde fortfarande på – och ofta under – gränsen till fattigdom.

Från andra utgåvan och ljudboken
År 1892 blir två poliser skjutna. Fel person avrättas ett år senare. Samtidigt slipper en annan känd mördare undan sin avrättning. I fattig-Sverige skapas en debatt som senare ska leda till att dödsstraffet avskaffas. Frågan är bara hur många som behöver dö innan ...

I denna ruskiga deckare skildras otäcka mord mot en väldokumenterad historisk bakgrund.

Kjell Erling Genberg föddes 1940 och är en svensk deckarförfattare. Förutom författandet har han producerat manus till tecknade serier. Under sin karriär skrev han över 220 böcker.

Länkar
Adlibris (beställning e-bok)
Adlibris (beställning ljudbok)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>