Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Årtal
Introduktion
1940-tal
1950-tal
1960-tal
1970-tal
1980-tal
1990-tal
2000 och efterFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BIOGRAFIIntroduktion

Den danske bryggaren J. C. Jacobsens grundade Carlsbergs bryggerier. Hans ord om att känslor uttrycks i gärningar kan gott och väl stå som ett motto för mitt författarskap.

Detta har ibland väckt ilska hos kritiker som hellre velat avläsa känslor i inre monologer, sådant de hafsigt och klichéartat kallar karaktärs- eller människoteckning. När min egen vrede över sådana påhopp lagt sig brukar tigerhjärtat få tröst i tanken att man inget vet om gärningar när man inget uträttar.

Jag har skrivit mycket i mina dagar. De berättelser jag fäst på papper med hjälp av penna, skrivmaskin och sedermera dator har varit av mycket skiftande slag. Det är många som skrivit mycket. Det som skiljer mig från alla dessa är att jag fått i stort sett alla mina påhitt publicerade i en eller annan form. Åren efter millenniumskiftet kunde jag räkna samman allt detta till cirka 215 utgivna böcker.

Det är inget rekord, kanske inte ens i Sverige och absolut inte internationellt. En sydafrikansk dam vid namn Kathleen Lindsay alias Mary Faulkner (1903–1973) kom ut med 904 romaner under sex pseudonymer. John Creasey (1908–1973) från England producerade 564 böcker under 13 pseudonymer under sin livstid.

Detta skulle jag aldrig ha klarat av. Tror jag …

Första årtiondet >>Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>