Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERSEXSKJUTARE

1973 års omslag. Första utgåvan:
Ben Hogan.
Skrivet under pseudonymen Matt Jade.
Pingvinförlaget (Williams), 1973.
127 sidor, 2:75 kr.
Omslag av B-O "Bowen" Wennerberg.
Tryck: Elanders Gbg.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Skrivet under pseudonymen Matt Jade.
Omslag.
Läsförlaget, 1993.
124 sidor, 24:80.
Omslag från spansk tecknarstuga.
Tryck: Aktietrykkeriet i Trondhjem.
Status: Slutsåld

Tredje utgåvan:
Omslag.
Melker Förlag, 2015.
ISBN: 978-91-7615-018-4.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Ben kommer till Eden Valley och hittar sin kvinna Perrita våldtagen och sin vän, den whiskytörstige Hobo sårad. Och sitt hus nerbränt.
– De var tre, viskade Hobo. Ta dem, Ben. Du har Perritas och min välsignelse.
Hogan red ut ur Cochise County. Han var välbeväpnad och full av hat. Välsignelsen skulle bli en förbannelse för tre män.

Utdrag ur första utgåvan
Männen satt upp i sadlarna och Cisco Reval hade redan vänt sin häst när Esa Abraham spottade en loska mot marken och kastade en lång blick tillbaka mot stugan.
- Den där indianskan såg inte så dum ut, eller hur, Cisco? flinade han lystet. Hon kan väl inte ha mycket glädje av bara en gammal gubbe på farmen.
Cisco Reval skrattade till.
- Det har du rätt i, sa han.
Jim Ford trummade fundersamt med fingertopparna mot sadelhornet. Sedan petade han sig i näsan och slickade sig om de torra läpparna.
- Det var länge sedan nån av oss var i närheten av ett fruntimmer också, muttrade han. Inte sedan vi var på horhuset i Lordsburg. Minns du det, Cisco?
Cisco Reval vände sin häst igen. Han log fortfarande när han tittade ner på Hobo McKim.
- Ja, det var ett tag sedan, svarade han. Nå, Hobo, har du någon glädje av indianjäntan? Eller är du för gammal för att ta ett skutt i sänghalmen?
Hobos ansikte stelnade under de grå, stripiga skägget. Ögonen sköt blixtar när han såg upp på trions ledare.
- Är det verkligen ett lämpligt samtalsämne? frågade han. Ni borde vara lite mer höviska mot en kvinna som nyss har bjudit er på mat!
- Hör på den tokfan! sa Jim Ford. Han måste ha varit nergrävd ute på prärierna länge. Vara hövisk mot en indianslyna - jag har väl aldrig hört på maken!
- Du svarade inte på min fråga, sa Cisco Reval och lät tungspetsen spela över de tunna läpparna. Får du något?
- Som jag sa förut är det min vän Ben Hogan som äger farmen, svarade Hobo. Perrita är hans kvinna.
Esa Abraham spottade på marken igen.
- Ett sånt svin han måste vara den där Hogan, sa han. Bo ihop med en indianska. Får han inte tag på ett riktigt fruntimmer?
- Nu får det vara nog! sa Hobo skarpt. Ni har fått mat, både ni och hästarna har fatt vatten. Det betyder att ni inte har mer här att skaffa. Jag måste be er att lämna farmen!
Cisco Reval var alltid snar till ett skratt. Men den här gången fanns det ingen glädje i hans ögon när han log. De hade blivit kalla och hårda och leendet var mer en grimas.
Den skämtsamma atmosfären från början hade ersatts av något mörkt och hotfullt.
- Nå, vad säger du, Cisco? sa Jim Ford och gned handflatorna mot varandra. Skulle det inte smaka med lite rödskinn som efterrätt?
- Jag håller med Jim, spottade Esa Abraham.

Från tredje utgåvan
När Ben Hogan återvänder hem till Eden Valley hittar han sin indianska kvinna Perrita våldtagen. Vännen, den whiskytörstigen Hobo McKim är sårad och huset nerbränt.
”Dom var tre”, viskade Hobo. ”Ta dom, Ben. Du har Perritas och min välsignelse.”
Ben Hogan red i riktning mot Tombstone där han anade att jakten skulle börja. Han var välbeväpnad och fylld med hat.
Välsignelser skulle bli en förbannelse för tre män …

Länkar
Melker förlags dedikerade Ben Hogan-sida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>