Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERBOSKAPSKRIG

1972 års omslag. Första utgåvan:
Ben Hogan.
Skrivet under pseudonymen Matt Jade.
Pingvinförlaget (Williams), 1972.
125 sidor, 2:75 kr.
Omslag av B-O "Bowen" Wennerberg.
Tryck: Elanders Gbg.
Status: Slutsåld

Finsk utgåva:
Titel: Karjasota.
Skrivet under pseudonymen Matt Jade.
Omslag.
Kustannus OY Williams, 1976.
Status: Slutsåld

Kassettbok:
Ny titel: Boskapskriget.
Omslag.
Kassettbok, 1980.
Uppläsare: Lasse Strömstedt.
Speltid 2,75 timmar.
Omslag: Bengt-Olov Wennerberg.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Ny titel: Boskapskrig i Tombstone.
Skrivet under pseudonymen Matt Jade.
Omslag.
Läsförlaget, 1990.
152 sidor, 24:80.
Omslag från spansk tecknarstuga.
Tryck: Aktietrykkeriet i Trondhjem.
Status: Slutsåld

Tredje utgåvan:
Ny titel: Boskapskrig i Tombstone.
Omslag.
Melker Förlag, 2014.
E-bok.
ISBN: 978-91-7615-004-7.
Status: Till salu

Från första utgåvan
De var tuffa män. De gjorde allt för pengar. De drog sig inte för mord och kidnappning för att nå sina mål.
Den sköna indianskan Perrita, som är Ben Hogans flicka, hamnar i deras klor. Ben griper in för att rädda hennes liv. Det blir en strid på liv och död där den snabbaste revolvern fäller avgörandet.

Utdrag ur första utgåvan
Nyheten om den anstormande hjorden spred sig som en löpeld längs Tombstones gator. Saloonägarna drog tappen ur nya whiskytunnor och på Nellie Cashmans horhus i hörnet av Fifth Street och Toughnut bäddade man rent på övervåningen. Madame LeBeau, som drev stadens andra etablissemang, gav sina flickor direktiv om hur de skulle gå till väga för att dra största möjliga fördel av de cowboys med pengar på fickan som nu var på väg att invadera staden.
Inne på Chrystal Palace Saloon stod borgmästare Eli Lennon på bardisken och talade till folket. Krogen var packad till trängsel av affärsmän, hantverkare, gruvarbetare, spelare och vanliga suputar. Borgmästaren hade just harklat sig för att börja på en ny mening när diligensen från Tucson stannade framför Wells Fargos station på Allen Street. En ung och mycket vackert klädd kvinna klev ur och såg förvånat på den skara damer som förväntansfullt stod och trängdes på planktrottoaren. Hon log när en grå, medelålders matrona steg fram och omfamnar.
- Mamma! sade hon.
- Välkommen Elizabeth, svarade den äldre. Vi har längtat så mycket efter dig. Vigilettes - det är kvinnoklubben i Tombstone som heter så - har ordnat ett välkomstmöte till din ära uppe i St. Pauls Episkopalkyrka.
Flickan såg sig omkring.
- Var är pappa? frågade hon.
Hennes mor log ett bittert leende.
- Han hade inte tid att möta dig för han leder en sammankomst på en krog här borta. Men han har lovat att komma senare.
Kvinnorna gick glatt pladdrande bort längs Allen Street, svängde av Third Street och korsade Fremont innan de kom fram till den ännu inte helt färdigbyggda kyrkan i stadens utkant.
När de gick in i samlingssalen kunde de se ett dammoln borta i väster. Kvinnorna visste att det var en boskapshjord som närmade sig men de ansåg att de inte hade med den saken att göra.
Det var männen som fick avgöra boskapens öde.

Från kassettboken
De var tuffa män. De gjorde allt för pengar. De drog sig inte för mord och utpressning för att nå sitt mål. Den vackra unga indianskan Perrita, som är Ben Hogans kvinna, hamnar i deras klor och Ben griper in för att rädda henne medan Tombstones stadsbor genom sin vägran att släppa fram en boskapshjord gör att ett blodigt skrig bryter ut.
Det blir en strid på liv och död där den snabbaste revolvern fäller avgörandet.

Från tredje utgåvan
Det var tuffa män som drev den tusenhävdade boskapshjorden från Arizona till Colorado. Inget fick stå i deras väg innan de sålt hjorden för kontanter till uppköparen och de drog sig inte för mord och kidnappning för att nå sitt mål. Men det fanns också andra skumma figurer som blev intresserade av kontanterna.
Bens kvinna, Perrita, hamnar i deras klor och han måste göra vad han kan för att rädda hennes liv.
Kommer den snabbaste revolvern att fälla avgörandet?

Från den finska utgåvan
Miehet olivat kovia. He eivät karttaneet mushaaskaan pyrkiessään päämääräänsä. Kidnappaus oli heille pikkujuttu. Ben Hoganin rakastatar Perrita joutuu näiiden miesten käsiin. Titanne on kuoleman vakava. Ben ryhtyy taisteluun Perritan hengen puolesta … ja on menettää omansa.

Länkar
Melker förlags dedikerade Ben Hogan-sida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>