Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERBARNENS GÅTBOK

2000 års omslag. Första utgåvan:
En bok för alla, 2000.
Red. Gertrud Widerberg.
Kartonnage, 256 sidor.
Mina bidrag: Den värdefulla urnan samt Dödande vapen.
Jan-Olof Ekholms bidrag: Ett skott i natten, Dödligt besök, Olycksfall eller ...?, Berras dunderstöt, Fallet med kristallkronan, Ett dåligt signalemente, Överfall i blindo.
Omslag: Tord Nygren.
Tryck: Rotanor Bokproduksjon AS, Skien, Norge.
Status: Slutsåld

Om boken
Vad är det som går upp när det går ner? Vad sa den ena bananen till den andra när de tog en promenad i öknen? Runt som ett ägg, räcker runt en kyrkovägg. Vad är det?
Kan du lista ut svaren? Om inte, var bara lugn, i den här boken finner du lösningarna. Dessutom hittar du många fler luriga och tokiga gåtor att klura över. Här finns både folkliga gåtor, ordgåtor, nonsensgåtor,rimmade gåtor, elefantgåtor, mattegåtor, släktgåtor, bildgåtor samt längre deckargåtor och gåtfulla sagor. En del är otroligt gamla och kommer långt ifrån, andra är rykande färska.
Så varsågod, det är bara att slå upp någon av bokens 256 sidor och börja gissa, kanske tillsammans med dina kompisar, din familj eller alldeles för dej själv. Men se upp, det gäller att vara finurlig och inte låta sig luras.
Lycka till och ha så roligt!
Gertrud WiderbergHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>