Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERBANDITPOJKEN

2000 års omslag. Första utgåvan:
Gondolin, 2000.
127 sidor.
Omslag: Lars Jacobsen.
Tryck: Gondolin, Stehag.
Status: Slutsåld

Om boken
Tillsammans med sina föräldrar har Sven emigrerat till Amerika. Sven och hans far bygger upp en liten farm i Oregon. Sven hjälper till att fånga in ett banditgäng, som lovar att komma och hämnas.
Banditerna håller sitt löfte. Sven rövas bort och tvingas delta i ett tågrån. Ensam, efterlyst och på rymmen från ett farligt banditgäng.
Sven har hamnat i en svår knipa. Men hjälpen finns där han minst anar det…
Sven skakade misstroget på huvudet. De här två pojkarna verkade inte vara riktigt kloka. Fast just nu var det bara dem han kunde lita på i hela stan. Han bestämde sig för att hålla god min.
Kjell E. Genberg är känd som Sveriges meste författare, med ett otal vuxenböcker bakom sig. På senare år har han blivit allt mer älskad och uppskattad för sina barn- och ungdomsböcker.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>