Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERBANANSTJÄLKEN

1998 års omslag. Första utgåvan:
Roman om en seriemördare;
Mälaröbörsen Förlag AB, 1998.
184 sidor, inbunden.
Omslag: Ursula Wilby.
Tryck: W-Offset, Solna.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
MBF Bokförlag, 2007.
197 sidor, pocket.
Omslagsteckning: Ursula Wilby.
Omslag: Joakim Skyttberg.
Tryck: Nørhaven Paperback A/S, Danmark.
Status: Slutsåld

Tredje utgåvan:
Omslag.
En polisroman om en seriemördare av Kjell E. Genberg.
Del 1 av 3 i serien om Nisse Bredberg.
Wela Förlag, 2014.
E-bok, 51000 ord.
ISBN: 978-91-87711-00-8.
Status: Till salu

Ljudbok:
Omslag.
Inläst av Anders Mossling.
Saga Egmont, 2020.
5 timmar och 25 minuter.
ISBN: 978-87-26408-91-1.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Nisse Bredberg är en skicklig och samvetsgrann kriminalpolis. I övrigt är han inte mycket att ha. Hans privatliv är kaotiskt och hans hustru är otrogen och vill skiljas. Samtidigt som Stockholm drabbas av en seriemördare, vars brott innehåller sexuellt märkliga detaljer, kidnappas två barn. Man befarar att de smugglats ut ur landet. Det är ont om folk på roteln. Bredberg blir inblandad i båda fallen. Under spaningsarbetet råkar han på en kvinna och blir häftigt förälskad. Han bestämmer sig för att ge hustrun skilsmässa – och samtidigt ge igen för gammal ost … Utredningarna av de båda brottsfallen – som inte har med varandra att göra – får dock ett samband genom olika personliga relationer. Upplösningen av denna psykologiskt inriktade polisroman utspelas på ett av Stockholms mest kända landmärken och är av minst sagt spektakulär karaktär.

Från andra utgåvan
Nisse Bredberg är en skicklig och samvetsgrann kriminalpolis. I övrigt är han dock inte mycket att ha. Hans privatliv är minst sagt kaotiskt, hans hustru är otrogen och vill skiljas.
Samtidigt som Stockholm drabbas aven sällsynt obehaglig seriemördare, vars övergrepp inne­håller sexuellt märkliga detaljer, kidnappas två barn.
Myndigheterna befarar att de kommer att smugglas ut ur landet.
Det är ont om folk på roteln och Bredberg blir involverad i båda fallen. Under spaningsarbetet träffar han en kvinna som han blir häftigt förälskad i. Han beslutar sig för att gå med på hustruns skilsmässokrav - men samtidigt ge igen för gamla oförrätter ...
Upplösningen av denna psykologiskt inriktade polisroman utspelas på ett av Stockholms mest kända landmärken och är av minst sagt spektakulär art.

Från tredje utgåvan
En seriemördare härjar i Stockholm och kriminalinspektör Nisse Bredberg kopplas in på det senaste fallet med ytterligare en strypt ung kvinna. Förövaren lämnar tydliga spår efter sig: ett bananskal och en hög med prydligt hopvikta kläder.

Från ljudboken
En seriemördare går lös i Stockholm. Offren är unga kvinnor och övergreppen präglas av sexuellt märkliga detaljer. Efter lämnar sig förövaren en bisarr signatur: ett bananskal och en hög med prydligt ihopvikta kläder. Samtidigt kidnappas två barn och myndigheterna befarar att de kommer att smugglas ut ur landet. Kriminalinspektör Nisse Bredberg är en kompetent och hederlig polis men hans privatliv är minst sagt trassligt. Samtidigt som han brottas med en otrogen hustru och en ny stormig kärlekshistoria, blir det hans uppgift att utreda de båda fallen.

Skrivet om boken
"Detta är en ovanligt bra polisroman om en ovanligt sjuk seriemördare och två abnorma kvinnor. Författaren har bemödat sig om såväl personteckning som miljöer och psykologisk trovärdighet. Jag gillar särskilt parhästarna Gerhard Aspling och Nisse Bredberg, som båda har humor och härlig dialog."
Christer B Johansson, DAST

Gröndalsgatan 10, Göteborg
Oljefärg på träpanel, målad av husets förre ägare, konstnären och författaren Sören Skarback. Träpanelen tillvaratogs när huset revs våren 2017. Det byggdes i holländsk stil 1916 och låg då i Örgryte kommun som införlivades med Göteborgs stad 1922.
Under åren 1990-2010 var villan en samlingsplats för pratsamma bemärkta personer. Bland dem som deltagit i kulturella diskussioner kan nämnas biskop Bertil Gärtner, regissören Bo Widerberg, förläggaren Lena Pilborg, sångerskan Anna-Lena Löfgren, författaren Ove Allansson (som bodde ett par hus bort), kyrkoherden Lennart Strömqvist och pastorn K-G Laring. Själv har jag också hängt med i snacket några gånger då jag ofta fick bo i huset när det var bokmässa. Min fruktsamma period började där i och med att jag kom på hela intrigen till boken Bananstjälken där, bearbetade den under bilfärden till Bromma och började skriva så fort jag kom hem. Boken var den första i en serie som också innehöll titlarna Persikohuden och Äppelkrigaren.
Huset har inspirerat till mer litteratur. Där skrev Sören Skarback sexton omfattande böcker om bland annat Göteborgs historia och Alice Radomska har skrivit två böcker om äventyr och mystik i villan.
Bilden på målningen

Länkar
Wela förlags hemsida (beställning)
Adlibris försäljningssida av ljudbokenHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>