Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERBAKOM NEONKULISSERNA

1997 års omslag. Första utgåvan:
MBAB Mälaröbörsen Förlag AB, 1997.
198 sidor.
Omslag: Torsten G. Widholm.
Tryck: Williamssons, Solna.
Status: Slutsåld

andra utgåvan:
Omslag.
Saga Egmont, 2017.
E-bok.
ISBN: 9788711749500.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Bakom neonkulisserna är en relationsroman där Kjell E. Genberg visar prov på att han kan skriva spännande och medryckande – även om det inte handlar om poliser och ond bråd död...
I Las Vegas kan man sätta allt på spel – till och med kärleken. Och precis som i alla spel hittar man här stora vinnare och stora förlorare.
I Bakom neonkulisserna får vi följa det spännande spelet mellan en handfull människor som tagit in på Grand Hotel i den stora spelstaden. Några söker rikedom – vid roulettbord eller ”enarmade banditer” medan andra själva är tjuvar – någon söker en plats att dö på och någon är på flykt undan ett oundvikligt öde i form av lejda maffiamördare.
Lindrigt maskerade superkändisar blandas med fiktiva personer – alla dock så inträngande beskriva att man känner sig som en betraktare i den eleganta hotellobbyn, där alla dessa människoöden flätas samman till en helhet och håller läsaren fångad till sista sidan.

Från andra utgåvan
Las Vegas. Här kan man spela bort allting, bokstavligen. Men man kan också vinna ofattbara rikedomar. I Bakom neonkulisserna får vi följa ett antal personer som tagit in på Grand Hotel i den amerikanska spelstaden. En del är ute efter snabba pengar, andra är på flykt från lejda mördare och några ser slutet på livet. Människoödena flätas samman till en helhet och hållas läsaren fångad till sista sidan. Kjell Erling Genberg (född 1940) är en svensk författare som skrivit cirka 250 böcker, både deckare, vilda västernböcker och ungdomsromaner. Bland annat ligger han bakom bokserierna Ben Hogan, Rallarliv och Enheten. Genberg ligger även bakom pseudonymerna Christian Aage, Matt Jade, Shell Earlin, K. Earl Ginsburg och Bo Lagevi.

Länkar
Adlibris försäljningssidaHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>