Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERÄPPELKRIGAREN

2001 års omslag. Första utgåvan:
Tredje boken om Nisse Bredberg.
MBAB Mälaröbörsen Förlag AB, 2001.
160 sidor.
Omslagsteckning: Ursula Wilby.
Omslagslayout: Joakim Skyttberg.
Tryck: AIT, Falun.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
MBF Bokförlag, 2007.
190 sidor, pocket.
Omslagsteckning: Ursula Wilby.
Omslag: Joakim Skyttberg.
Tryck: Nørhaven Paperback A/S, Danmark.
Status: Slutsåld

Tredje utgåvan:
Omslag.
Polisroman av Kjell E. Genberg.
Del 3 av 3 i serien om Nisse Bredberg.
Wela Förlag, 2014.
ISBN: 978-91-87711-02-2, e-bok, 53000 ord.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Nisse Bredberg är efter semestern åter på plats i polishuset på Kungsholmen i Stockholm. Där finns tänkarfåtöljen och den får han användning för när chefen ber honom ta en titt på några ouppklarade kvinnomord i huvudstadens utkanter.
Är det en ny seriemördare på gång? Nisse börjar tvivla. Det finns sådant som tyder på att morden är för kalla och precisa för att komma ur en morbid hjärna.
I Stockholm finns också en man som krigat i både Bosnien och New York. Han har några uppdrag. Ska han hinna utföra dem och ska hans beskyddare kunna hindra att han åker fast?
Detta är den tredje romanen (kanske den sista) om kommissarie Nisse Bredberg av Kjell E. Genberg. ”Jag skriver ogärna långserier numera”, säger han. ”Nisse har blivit en god vän och det är då man börjar bli för överseenden inför hans fel och brister.”
Fel och brister har han sannerligen. Bredberg är en bra polisman, men hur bra är han egentligen som människa?”

Från andra utgåvan
Nisse Bredberg återkommer till sitt tjänsterum i Polishuset på Kungsholmen i Stockholm efter en välbehövlig semester. Där har han sin bekväma tänkefåtölj – och den får han genast användning för. Hans chef ber honom nämligen att ta en noggrann titt på några ouppklarade kvinnomord i huvudstadens förorter. Ligger det en ny seriemördare bakom morden?
Ju mer Bredberg sätter sig in i fallen desto mer tvivlar han. Han finner sådant som tyder på att morden är för kalla och precisa för en sådan lösning.
Medan Bredberg masserar sina grå hjärnceller för att finna ett ingångsuppslag, vandrar en kall­blodig och effektiv yrkesmördare omkring i Stockholm. Hans meritlista upptar både uppdrag i krigets Bosnien och maffians ”Big Apple”, New York. Ska han nu lyckas även med sina uppdrag i Stockholm?

Från tredje utgåvan
Nisse Bredberg får i uppdrag att undersöka ett antal ouppklarade kvinnomord i Stockholms förorter. Är en ny seriemördare i farten? Men morden har en annan karaktär och tycks vara utförda som ett kyligt hantverk.
I själva verket härjas huvudstaden av en kallblodig yrkemördare med meriter från Bosnien och New Yorks maffiavärld. Och han har mäktiga uppdragsgivare bakom ryggen ...
Trilogin om kriminalpolisen Nisse Bredberg avslutas med Äppelkrigaren. De två första delarna är Bananstjälken och Persikohuden.

Länkar
Wela förlags hemsida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>