Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERÄNGLABARN

2001 års omslag. Första utgåvan:
2001, 156 sidor.
Ungdomsbok.
Omslag och illustrationer: Staffan Göransson.
Läspedagogisk bearbetning: Erna Leander och Kjell E. Genberg.
Tryck: Elanders Gummessons, Falköping.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Saga Egmont förlag, 2018.
E-bok.
ISBN: 9788711749517.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Sönderriven och vettskrämd sitter hon en bit upp i trädet. Hon har sitt lilla barn i famnen. Nedanför greppar en lysten man efter henne. Avlägset hör hon vargarna yla. Beslutsamt lossar hon bandet från kjolen. Hon knyter fast den lilla vid trädgrenen ovanför. Samtidigt håller hon krampaktigt om knivskaftet, beredd att hugga ... Änglabarn är historien om Tarja och hennes lilla dotter. Tarja är misstänkt för häxeri och riskerar att brännas på bål. Hennes enda utväg är att fly. Det är en stark berättelse om girighet och grymhet, våldsam svartsjuka och innerlig kärlek.

Från andra utgåvan
Tarja bor tillsammans med sin lilla dotter. De är en hård tid de lever i och Tarja gör allt för att ordna ett så gott liv åt dem som möjligt. Men allt sätts på spel när hon blir dömd för häxeri ...

Vettskrämd måste hon fly över land och rike för att komma undan den vansinniga lynchmobb som är henne på spåren.

Tarja gör allt för att skydda sin dotter. Hon skulle till och med kunna döda ...

Kjell Erling Genberg (född 1940) är en svensk författare som skrivit cirka 220 böcker, både deckare, vilda västernböcker och ungdomsromaner. Bland annat ligger han bakom bokserierna Ben Hogan, Rallarliv och Enheten. Genberg ligger även bakom pseudonymerna Christian Aage, Matt Jade, Shell Earlin, K. Earl Ginsburg och Bo Lagevi.

Länkar
Adlibris (beställning e-bok)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>