Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKER#ÄLSKANOVELLER – 26 NYANSER AV SVERIGE

2014 års omslag. Första utgåvan:
26 nyanser av Sverige.
Av Alice Alvinstedt, Monic Arvidson W, Carina Aynsley, Per Berg, Johan Egonsson,  Xandra Ekström, Jenny Eriksson, Kjell E. Genberg, Emmelie Hardenborg, Petra S. Holstensson, Ann Hugosson, Jenny Jacobsson, Frida Andersson Johansson, Lena M. Johansson, Anna Keiler, Stefan Lagrosen, Eva Ludvigsen, Annika Melin, Jessika Nilsson,  Brigitte Parez, Anneli Stålberg, Lars Thunell, Rose Tillberg Mattson och Dag Öhrlund.
Ordberoende Förlag, 2014.
ISBN: 978-91-87595-02-8, 221 sidor.
Mina bidrag: Den sorgsna modellen och Att hinna först.
Status: Till salu

Om boken
I projektet #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige berättar 24 etablerade och debuterande författare historier från norr till söder om vad som hände den 10 oktober.
En man i Stockholm vaknar av att hans hund pratar med honom. En vilsen kvinna i Sundbyberg går upp på vinden och upptäcker en hemlighet. I Habo drömmer en ung kvinna om Elvis. Bomber faller över Skagerak 1943, så även på Enars fiskebåt. En sen kväll i Helsingborg vandrar en orolig mamma fram och tillbaka i väntan på att sonen ska komma hem. I Visby ringer grannarna 112 när de hör skrik från huset bredvid.
Projekt #Älskanoveller startades av Jenny Jacobsson som via en Facebookgrupp fick ett otroligt gensvar från etablerade och blivande författare.
I jury och projektgruppen ingick Kjell E Genberg, deckarförfattaren som har skrivit över 250 romaner och 600 noveller. Dag Öhrlund, författare, journalist och fotograf som sedan 2007 skriver kriminalromaner var även med i juryn liksom Ewa Åkerlind, förläggare som har skrivit krönikor och gett ut två diktsamlingar.

Länkar
Bokus.com (beställning)
En Youtube-film där Kjells bidrag presenteras.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>